GUIDE: Bäst restaurang i Uppsala 2024

I historiska Uppsala så finns det ett stort utbud av god mat. Det kan vara svårt att urskilja de bra restaurangerna i vimlet och när hungern smyger sig på. I den här listan så har vi samlat våra personliga rekommendationer på godast mat och med bäst kvalitet i Uppsala. Typ av mat och avstånd från stadskärnan varierar. Förhoppningsvis hittar du något som passar just dig. Smaklig måltid!

TASTE OF BANGLA- GLASHUSET.

Traditionell bangladeshisk husmanskost, så som det ska vara. Så beskriver sig den lilla restaurangen sig som öppnat sina portar på sjukhusgatan ett stenkast från centrala Svandammen. Lokalen är liten, därför rekommenderar vi att man bokar ett bord. Det kallas glashuset för att alla väggar är av glas, som ger restaurangen en unik touch.

Bangladeshisk mat påminner om indisk mat. Varma grytor med smakrika kryddor som serveras i fint porslin. Många rätter är vegetariska och glutenfria av sin natur. De erbjuder klassiska naanbröd, mango lassi och kulfi. Allt för att ge den kulinariska känslan av Bangladesh.

GRILLHOUSE

I Svartbäcken så ligger denna kvarterskrog som serverar libanesisk mat. Utåt sett så är den inte skrytsam och påminner om ett snabbmatshak. Vi svängde in dit en kväll i farten när vi var riktigt hungriga. Det visade sig vara en gömd pärla. Stället känns genuint liksom sin personal. Sen dess är vi återkommande gäster.

Här får man traditionella grill- och mezarätter, kebab och shawarma med smakrika såser. Vegetariska alternativ såsom falafel, ostrullar och grillade grönsaker.

THE HAPPY VIETNAMESE

The happy vietnamese är en nyöppnad restaurang i populära Salabacke som erbjuder klassisk vietnamesisk mat. Ägaren själv är från Vietnam och vill ta med matkulturen till Uppsala.

De serverar klassiker som nudelsoppa, vårrullar, wokade risnudlar och friterade räkor. Restaurangen råkar även servera stans bästa sushi. Vi älskar deras rullar, blandad sushi samt de wokade risnudlarna. De har något som passar de flesta. Tillmötesgående och trevlig personal som kan anpassa maten efter önskemål.

TZATZIKI

Uppsalas bästa grekiska restaurang! Tzatziki är en populär restaurang i centrala Uppsala som förtjänar sitt goda rykte. De erbjuder en mysig miljö med vit- och blå inredning, grekisk musik och behaglig belysning.

Maten är genuin grekisk som jag inte smakat innan. Det går att beställa klassisk souvlaki, moussaka, gemista med mera. Det går också att beställa smårätter och desserter som också går i det grekiska kökets spår. Mycket grönsaker, bra råvaror, friterad potatis och (givetvis) tzatziki till alla rätter.

MISS WOON

De beskriver sig som Uppsalas moderna restaurang. För den som firar någonting eller vill lyxa till det är utsikten från Miss Woon rätt ställe. De blandar asiatisk mat med skandinavisk grund, “asian fusion”. Exempel från deras meny är fjordlax, lammracks eller skogssvamp. Alltid tillagade med en personlig touch med lokala råvaror. De är även kända för sina drinkar.

Miss Woon är belägen högst upp på Elite Hotel Academia vilket erbjuder en fantastisk utsikt. Centralt belägen nära centralstationen.