Guide: Bästa brunch i Linköping 2024

Brunch är den trendiga måltiden som kombinerar frukost och lunch. Det är den perfekta kvalitetstiden med någon man tycker om. Samtal med varm dryck, lyxig mat och doften av nybakat bröd. Svårslaget!

Det är inte lätt att veta vilka ställen som erbjuder brunchalternativ på sin meny. Vi är här för att hjälpa dig!

Mysig brunch i Linköping – här är listan!

Simons Rosteri & Bageri

Ett stenkast från Linköping domkyrka ligger Simons Rosteri & Bageri. De har öppet vardagar 08:00- 17:00 och Lördagar 09:00-16:00. Även sjusovarna ska så klart få njuta av lite brunch.

Atmosfären påminner om en typisk cafémiljö med träinredning, varsamt utvalda ljuskällor och godbitar uppradade från bageriet. De odlar sitt eget kaffe på en gård utanför stan med ekologisk produktion och alla bröd och bakverk bakas samma morgon.

På Simon´s kan man välja mellan croissant med äggröra, fralla, chiapudding, yoghurt med mera. Priserna är bättre än hos många konkurrenter.

Von Dufva

Varje lördag bjuder Von Dufva upp till brunchbuffé mellan klockan 11:00- 14:00. Kockarna anpassar rätterna efter säsong med lokala råvaror. På grund av detta kan utbudet på vad som serveras variera beroende på vilken tid på året man besöker. Några alternativ som alltid finns på menyn är ägg, kryddiga lammkorvar, ostar och nybakat bröd.

Caféet Von Dufva drivs av Stadsmissionen så genom att gå dit gör du en god gärning samtidigt som du får en god brunch.

Chocilata Bistro

Brunchbuffé varje söndag 10:00-15:30 som är omtalad av varje Linköpingsbo. Pris 249 kr.

Lokalen är stor och har två våningar. Inredningen går i blåa toner, träinredning och lokalen har ett generöst ljusinsläpp. Några exempel från deras brunchbuffé är nybakat bröd, ostar med chark, äggröra, pannkakor med mera. De har dessutom en hel dessertbuffé med sötsaker.

Stångs Magasin

Brunch lördagar 11:00 – 14:00. Även detta ställe är mycket populärt hos Linköpingsborna och därför är det bra att boka bord innan på deras hemsida.

Deras brunch är ekologisk och gjord på närodlade råvaror. De har nybakat bröd, kallskuret, kyckling, korvar, pannkakor, desserter och så mycket mer. En brunch för hela familjen!

Lokalen är belägen med ett oslagbart läge vid vattnet. Känslan är robust samtidigt som det känns modernt. Varmt välkomna!

Babettes Kafferi och Bageri

Öppet tisdag-lördag och toppar i mysfaktor! Inredningen och känslan på caféet känns gammaldags enkel, med fina inredningsdetaljer som gör lokalen hemtrevlig. På sommarhalvåret kan man sitta utomhus.

De har pannkakor, bagels, surdegsbröd, croissanter, granola och mycket mer. Deras läckerheter från bagerier går att köpa med sig hem. Givetvis finns även kaffe i alla dess former!