GUIDE: Mysigaste restaurangerna i Göteborg 2024

I Göteborg trängs restaurangerna. Sushi, husman, pizza, pasta, fisk- stadens storlek gör att det finns plats för allt. Oavsett om du är sugen på en finare middag med ett gott vin eller en avslappnad middag efter jobbet så erbjuder denna lista något som förhoppningsvis ska passa. Listan har god mat och mysig atmosfären i bejakning.

Bästa restaurangerna i Göteborg!

Tavalo – Italienskt

Restaurangen i sig är spektakulär med högt i tak, konstverk, mycket växter och väl utvald inredning.

Det är italiensk mat som serveras men med en twist av new york. Pizza och pasta- egen meny eller delad med vänner. Det finns ett gott utbud av viner. Det italienska köket passar bra för den som är vegetarian eller vegan eftersom många rätter i sig är utan kött.

Priset för en maträtt varierar mellan 120kr-350kr

Barabicu – Grillat

En jättetrevlig restaurang med olika smaker menyn- deras grej är att laga maten över eld. Välj mellan pizza, grillat eller hamburgare- allt gjort på bra råvaror. De har en generös meny av cocktails för alla smakpreferenser.

Trevlig detaljinredning där ljus, färger och växter utför en intim känsla i lokalen. Baren är centrum.

En maträtt kostar mellan 200-400kr. En drink kostar ungefär 150kr.

Fiskbar 17 – Fisk och skaldjur

En pärla för fiskälskare. De har dagsfärsk fisk och skaldjur från Göteborgs hamn som blir till smakfulla rätter inspirerat från alla världens hamnstäder.

På sommaren så har de en underbar uteservering. Inomhus är inredningen mörk och känslan är mysig. Vissa kvällar anordnar de DJ, quiz eller andra aktiviteter som uppskattas av besökare.

En maträtt kostar cirka 300kr.

Tvåkanten – Husman

Restaurang tvåkanten är en mysig restaurang mitt på Avenyn. Väggarna är gjorda av tegel och inredningen går i varma färgtoner. På sommaren har de en inglasad uteservering

De lagar svensk mat med svenska råvaror. Exempel på rätter är laxrygg och svamptoast. Man kan köpa en hel trerättersmeny för ca 500-600kr. En bra deal tycker vi! Det finns bra alternativ för vegetarianen.

Tranquilo – Tapas

En sydamerikansk restaurang som serverar tapass. Det finns vegetariska, fisk- och kötträtter att välja mellan. Sharing is caring <3 Hit är det därför kul om man kommer med gott sällskap, gärna med någon av samma smakpreferens som du. Varje rätt går mellan 80kr-150kr ungefär. Drinkar har de också.

Restaurangen har en enkel inredning med en bar som står i centrum. Känslan här är mer avslappnad och det är bra vibbar!

MrShou – Sushi

Ett säkert kort för den som vill ha högkvalitativ sushi. De har lokal på Centralstationen men vi talar om restaurangen på Kungstorget. Inredningen här är mörk och känns lyxig. Lokalen har ett generöst ljusinsläpp vilket är härligt för restaurangens lunchgäster.

På menyn finns sushi, wok och pokébowls. Vi rekommenderar deras Yakiniku Roll eller Hying Salmon. Välkommen!

TOSO – Asian fusion

En dov restaurang med mörk inredning- här är mysvibbarna höga! Det finns en lång bar och stora robusta fönster.

Maten är autentisk från det asiatiska köket med en blandning av lokala och importerade råvaror från Asien. De har allt från crispy pork, tofurätter, springrolls, softbuns med mera. Priserna varierar beroende på rätt.

Ett must try!