GUIDE: Bästa lunch i Linköping 2024

Linköping är en mellanstor stad som bara växer. Kanske är det inte så konstigt med tanke på hur trevligt det är här. Oavsett om du har bott i Linköping hela ditt liv, är nyinflyttad eller bara på besök så behöver du en god lunch. Eller hur?

Vi har listat de bästa lunchställena med mysigast atmosfär!

Mysig lunch Linköping: Här är listan!

Stångs Magasin

Först ut är Stångs Magasin som ligger i centrala Linköping, nära ån. Här serveras lunch tisdag- fredag 11:30-14:00. Det har ett antal rätter per vecka som man får välja mellan oavsett vilken dag som man kommer. Vegetariska och allergivänliga alternativ finns. Ta take-away på maten och få 10% rabatt.

På Stångs Magasin kan man äta lördagsbrunch eller återkomma för en middag.

Ekkällan

I området Garnisonen strax utanför Linköping city finns det pizza och klassisk mat på Ekkällan. I deras dagens lunch för 109 kr, vardagar 11:00-14:00, serveras svensk klassisk hemlagad mat. I lunchpriset ingår salladsbuffé, kaffe och dryck.

Restaurangen är modern och mysig. Ligger nära grönskan och har öppna fönster.

Hälsofreak

Som namnet avslöjar så är detta rätt ställe att gå till för den som vill äta hälsosamt. De har dagens lunch vardagar 11:00-14:00 för 109 kr. Veckans vegetariska finns varje vecka.

Men oroa dig inte för att få smaklösa sallader som inte mättar. Här får man gryta, pastarätter, kyckling… ja allt det som man brukar få i en lunch. Bara med bättre råvaror för dig och naturen.

Lokalen är liten och trevlig så länge det inte är för mycket folk där inne.

Östgöta Kök

På Garnisonsområdet finns Östgöta kök där nischen är klimatsmart husmanskost och där det vegetariska alternativet är det bästa. De fokuserar på bra och närodlade råvaror.

Dagens lunch för 135 kr inklusive salladsskål, hembakat bröd, hembakat kaffegodis och kaffe. Varje dag finns ett vegetariskt- och ett köttalternativ samt veckans sallad som går att välja varje dag.

Ammos café och crêperie

Sugen på en annorlunda lunch idag? Denna crêpes-pärla (som serverar stans bästa crêpes) ligger mitt i stan. De har öppet varje dag. Vardagar 11:00-21:00, lördagar 11:00-19:00 och söndagar 12:00-18:00.

Priser beror på vad du väljer att beställa. Det finns vegetariska crêpes, crêpes med kyckling, fisk och dessertcrêpes. Du kommer inte att bli missnöjd.

Atmosfären på restaurangen är varm och personlig. Tavlor på väggarna, växter och genomtänkt inredning.