Guide: Bästa lunch i Uppsala 2024

Sugen på lunch i Uppsala? Vi har samlat de bästa lunchrestaurangerna för att du ska få något gott att äta idag! Restaurangerna är särskilt utvalda för att vara så mysiga som möjligt, så du kan koppla av och njuta av umgänget.

Bästa lunchrestaurangerna i Uppsala

Hambergs fisk

Hambergs fisk är en riktig sommarpärla belägen i centrala Uppsala. Denna fiskrestaurang serverar utsökt mat av hög kvalitet, såsom dagens fångst, lax, färskpotatis, räkmackor och annat gott.

På sommaren kan man för hög mysfaktor avnjuta maten i Skytteanska trädgården, där Hambergs har en uteservering bland träd och grönska.

Stationen

Denna restaurang ligger i det gamla stationshuset vid Uppsala centralstation. Mysig och hemtrevlig matsal, och en härlig uteservering.

Här kan du avnjuta en fräsch lunch tillsammans med vänner eller kollegor. Husmanskost, sallader, vegetariska alternativ eller varför inte ett glas rosé?

Naan & chili

En bra indisk lunchrestaurang i Uppsala som serverar smakrika grytor, naanbröd och papadam ihop med en god salladsbuffé. Det finns alltid kyckling, kött och vegetariska lunchalternativ att välja mellan. De har bra priser och erbjuder studentrabatt, något som vi lunchälskare uppskattar.

Restaurangen ligger nära centrala Vaksala torg där man även hittar foodtrucks. Lunchrestaurangen har mysig och bekväm inredning, perfekt för en långlunch!

Saluhallen

Belägen vid ån i centrala Uppsala ligger Saluhallen som serverar lunch varje vardag. Denna lunchrestaurang ligger benägen i samma lokaler som en sushirestaurang, kött och fiskhandlare. De har en lunchmeny med med dagens lunch, veckans fisk och vegetariska.

På sommaren kan sällskapet slå sig ned på den mysiga och mycket trevliga uteplatsen mot ån för att äta eller dricka en dryck från baren. En återkommande favorit!

De har studentrabatt och rabatt för 65+

Légume

Mitt bland studentnationer och precis under det anrika biblioteket Carolina rediviva så ligger detta mysiga lunchställe. På kvällen så förvandlas lokalen till en bar och på dagtid så är det en vegetarisk restaurang. Légume serverar vegetarisk lunchbuffé som passar veganen, vegetarianen såsom allätaren- det finns något för alla.

Man kan äta på lokalens uteplats eller varför inte i en mysig källare? Efter maten serveras kaffe, te och småkakor. Detta är en extra favorit hos oss mys-älskare!

PICNIC

Lunchrestaurangen PICNIC tillhör hotellet Radisson blu men vem som helst kan ta del av dagens lunch. Varje dag serveras det antingen en kött eller vegetarisk lunchrätt beroende på preferens. Gästerna får ta del av en bred salladsbuffé, bröd och kaffe efter maten.

Restaurangen är modernt hemtrevligt inredd i ljusa färger och växtligheter. Det passar den som vill ha det lilla extra för att optimera en god och mysig upplevelse.

Elma All Day Dining

Här serverar man lunch och helglunch. De har även brunch, middag och bar.

På deras dagens lunch så får man välja mellan dagens kött, fisk, pizza eller pasta för 145kr. I priset så ingår salladsbuffé, varmt bröd, kaffe och kakor.

Restaurangen är inredd i en ljus och modern stil med komfort i åtanke. Mycket soffplatser och stolarna var mjuka och bekväma. Elma’s ligger vid Grindstugan i Rosendal.

Sofreh

Ordet sofreh betyder “dukat bord” på persiska och detta är just en persisk restaurang, kanske den bästa i stan. Personer som kommer från- eller växt upp i kultur från mellanöstern brukar komma hit för att få genuin persisk mat. Redan ett kvarter bort från restaurangen kan man dofta den goda maten. Inuti restaurangen är mys-faktorn hög. Lyktor, ljus, färgglad inredning och hemtrevlig stämning.

Dagens lunch serveras vardagar 11:00-14:00 för 110kr där kaffe och sallad ingår i priset.

Odinsborg Café & Restaurang

Belägen mitt i naturnära Gamla Uppsala precis vid kyrkan. Perfekt lunch-ställe om man åker över dagen. Odinsborg Café & Restaurang serverar dagens lunch varje dag. Lunchen var av hög kvalité och kocken kom ut med maten till oss. Kött, fisk och vegetariskt finns varje dag plus kaffe på maten.

De har en hel del fikautbud också. På bilden syns Belgiska våfflor med drottningsylt. De hade ett stort utbud av kondisbitar varav många var glutenfria.