GUIDE: Bästa brunch i Stockholm 2024

Brunch är den perfekta lyxen.

Eftersom det är en kombination av frukost och lunch så ser vi gärna att det är fräscha alternativ som mättar. Kanske en kombination av en typisk frukosträtt som smoothie tillsammans med en god toast eller bananbröd? Brunch har blivit mer populärt och fler brunchrestauranger dyker upp i Stockholm. Här tipsar vi om våra bästa, och mest mys-vänliga, favoriter.

Bästa brunchställena i Stockholm (och mysigaste!)

Greasy spoon

Detta mysiga brunchställe har blivit allt mer populärt hos turister liksom boende i Stockholm. De har restauranger på Odenplan, Skanstull och Medborgarplatsen.

Frukost på vardagar och brunch som serveras hela dagen. Vad sägs som en avokadotoast eller chiapudding? Här serveras goda och nyttiga alternativ.

STHLM brunch club

I närheten av Vasaparken vid Odenplan så hittar du en av Stockholms mysigaste brunchställen.

På menyn finner man klassisk frukost och brunch hela dagen såsom ägg, smoothies och pannkakor med goda toppings. För den som är törstig finns kaffe i olika slag, deras egna freakshakes eller varför inte en brunch cocktail?

Pom & flora

Frukost hela dagen!
Detta är ett frukostställe som fungerar utmärkt till brunch! Välj mellan smörgåsar, smoothies, gröt, ägg och mycket mer. De serverar även en god lunch som är omtalad att vara en av stans bästa.

De har lokaler i Vasastan och på Södermalm.

Á la lo

Detta mysiga café inspireras av Frankrike och har många alternativ för den frukost eller brunchsugna. På brunchmenyn finns varma drycker, croissanter, smoothies, frozen bananyoghurt och fruktsallader.

Cafét är beläget i centrala Stockholm på Birger Jarlsgatan 77 mellan Norrmalm och Östermalm. Det är en mysig miljö där maten är fint upplagd- perfekt för en instagrambild.

Nytorget 6

Mitt på Södermalm så hittar man brunchrestaurangen Nytorget 6. De serverar brunch alla helger mellan klockan 11-16. På kvällen så blir det en i området mycket omtyckt kvarterskrog.

På brunchmeny hittar man fattiga riddare, eggs benedict, omelett, yoghurt, desserter och tapas samt härliga drycker.

Café fix

I Vasastan så finns Stockholms äldsta café som grundades 1910. Idag har de en mysig modern inredning och en hel del brunch- och lunchalternativ att erbjuda. Brunchalternativ finnas för den som äter växtbaserat och för de som har olika allergener.

Amerikanska pannkakor, juice, smörgåsar och omelett. Välkommen!