Mysiga ställen i Göteborg 2024 (GUIDE)

Välkommen till BÄST-kusten. Många kan nog enas om att Västkusten, och speciellt härliga Göteborg, visar Sveriges bästa sida. Staden är stor och man kan uppleva shopping, mat, natur och äventyr. Dock så är staden stor och att navigera sig bland säljiga annonser på Google kan vara svårt.

Vi på Mysigaste kommer med våra mest genuina tips för att uppleva staden!

Våra bästa smultronställen i Göteborg: Här är listan!

Ganlets badplats

Vi börjar med ett sommartips! En bit utanför stan, närmsta hållplats Halleskärsgatan ligger badet på gångavstånd. Från hållplatsen möts man av en vacker utsikt över vattnet.

Ganlets badplats har både strand, klippor och badstege. Under badsäsongen så finns det toalett.

Här har det gamla landskapet bevarats med betesmarker, strandängar, våtmarker och bergspartier vilket främjar djurlivet i området, tex fåglar och fiskar. Så om ni åker hit kom ihåg att ta med er ert skräp så den fina platsen bibehålls.

Dyrön

Dags för en dagsutflykt? Då ska ni definitivt besöka Dyrön, som är en skärgårdsö, som man enkelt tar sig till med båt 361.

Här kan man göra det mesta. Bada & basta, spela minigolf, spela tennis, kolla på mufflonfår, gå runt öns vandringsled och välja mellan några bra restauranger. Lite av maten som finns där är ett våffelcafé, Trålverket som är en bistro med fisk och skaldjur och Dyröboden som serverar öns godaste pizza.

Det finns möjlighet att hyra boende om man vill stanna över natten.

Kajakbryggan

Vill man se Göteborg från en ny synvinkel så gör man det bäst by boat! Man kan hyra trampbåt, kajak och SUP. Det krävs ingen förkunskap och det är inga konstigheter- men betalar och sen kör man. Man hyr per timme.

River restaurant

Läget på denna restaurang är konkurrenskraftigt- längst ut på Dockpiren med en fantastisk utsikt.

Här finns både lunch, a la carte och man kan boka evenemang. Här får man mat och fisk av bästa kvalitet och därav blir priset dyrare. Hit går man på en dejtkväll, för att fira en födelsedag eller annat tillfälle där man vill lyxa till det. Restaurangen erbjuder 3-rätters erbjudanden.

Purrfect café

Alla katt-älskare se hit! Göteborgs enda kattcafé hittar du nära centrala stadsdelen Haga.

Caféet bjuder på traditionell fika, med veganska och glutenfria alternativ, och olika varianter på kaffe. Men det bästa är så klart kattmys.

Katterna bor här tillfälligt medans de väntar på adoption (vilket man kan göra här om man träffar en katt man tycker om). När katterna är sällskaps-sugna så blir det massor av lek och mys! Oroa er dock inte, det finns regler för katternas villkor. De har även ett eget rum där de alltid kan gå undan.

Man bokar sin fika i förväg online för 149/kr per person.

Göteborgs konstmuseum

En av de bästa konstmuseum jag har besökt.

De har en blandning av foto, målade tavlor, rörlig bild och skulpturer. Museet är stort och ger den där pampiga, rofyllda känslan när man går runt och kollar. Museet har utställningar som är tidsbegränsade men även kvarvarande kost.

Efter besöket kan man besöka deras butik och käka lunch. Barn och ungdomar under 20 år går in gratis och för vuxna så kostar det 60kr.