GUIDE: Bästa barerna i Stockholm 2024

Stockholm vilar av barer som är både ris och ros. Om man inte är inbiten Stockholmare så kan det vara svårt att veta vilka barer som är de mysigaste, eller om man helt enkelt vill testa något nytt än sitt vanliga ställe. Vi listar våra favoriter!

Mosebacketerassen

En sommarpärla på Södermalm. Hit går man för att avnjuta den fantastiska utsikten över vattnet med skön och avslappnad stämning, som alltid på söder.

Baren har bara öppet under sommarhalvåret men under hela året kan man gå till Södra teatern, vilket Mosebacketerassen tillhör. Här dricker man öl, vin och kan beställa lite maträtter som hamburgare.

Det är 20-årsgräns from 16:00 och hit kan man komma för att fira sommar hela dagen.

Bongo Bar

En intim krog med mörk inredning, levande ljus och konst. På sommaren finns en uteservering mot Birger Jarlsgatan. Det går att beställa mat eller endast ta ett glas. Maten är inspirerad från det sydamerikanska och europeiska köket.

På Bongo Bar så älskar man musik. Ofta är det liveframträdanden eller DJ´s och väggarna pryda av porträtt på musiker.

Strandbryggan

I mitten på strandpromenaden på Strandvägen så kan man slå sig ned på Strandbryggan. Mysiga soppor och otroligt trevlig miljö ute på en brygga i vattnet. Ett koncept som ger hundraprocentig framgång.

Här kan man få både tilltugg, mat, dryck och drinkar. Här är priserna dyrare än överstående alternativ, däremot tycker vi att miljön kan väga upp för det.

Baras backe

En riktig klassiker för unga i Stockholm.

Mellan Slussen och Medborgarplatsen, på Götgatan, ligger Baras Backe. På utsidan så ser den inte så mycket ut men inuti gömmer sig en djupgående bar med flera våningar och lager. Inredningen är personlig och lekfull som ger en hemtrevlig känsla

Här kan man beställa allt från billig öl, drinkar, mat, snacks, shots, kaffedrinkar och alkoholfria alternativ. Det finns något för alla och anledning att stanna i många timmar. Öppettider varje dag 13:00/14:00- 01:00.

STHLM under stjärnorna

Stockholms bästa takbar- mitt i centrala Stockholm ett stenkast från T-centralen.

Denna bra har växt i popularitet och nu är det många som går det för att njuta av utsikten, maten och musiken. Vissa kvällar har de DJ’s, utebio med mera. Sitt inomhus vid baren, på bänkar eller vid ett bord med en fin utsikt

Man kan få mat som korv, hamburgare och snacks samt ett stort utbud av dryck.

The laughing duck

Nära centralstationen i Stockholm på Vasagatan så finns restaurang och bar The laughing duck. Denna bar har öppet varje dag till 03 och har DJ’s varje kväll.

Här är det en avslappnad miljö där alla är välkomna in på mat och dryck. Det är en enklare bar-inredning med soffor och baren i centrum av lokalen. Här finns möjlighet till spel och att se aktuella sporthändelser. Om man är hungrig så finns det gediget med mat. Toast skagen, köttbullar eller fish and chips kanske?

Välkommen till baren som aldrig sover.