GUIDE: Bästa lunch i Göteborg 2024

Nu är vi alla taggade på höstens nya projekt. Många restauranger i Göteborg erbjuder bra och god lunch i mysiga lokaler för oss som vill ha en välförtjänt pause i arbetsdagen (eller bara för dig som är sugen på något gott). Nedan listar vi några av Göteborgs pärlor gällande lunch.

CONQRETE RESTAURANG

Dagens lunch mellan 11:00- 15:00 måndag- fredag. Deras generösa öppettider för lunch passar alla arbetstider och scheman. För 129 kr så får man dagens kött/vegetariska/sallad ihop med en salladsbuffé, bröd, kaffe och kaka.

Det är en skön stämning inne på restaurangen som lutar åt det finare hållet. Inredningen känns modern och stilren. Här finns även middag och bar på kvällstid.

Kåges Hörna & Kågebaren

Bästa stället i Saluhallen är Kåges Hörna & Kågebaren. De riktar in sig på husmanskost med motto att servera näringsrik mat till ett rimligt pris med snabb service. De har dagens lunch för endast 109 kr innan klockan 15:00.

På menyn har de alltid dagens husman samt dagens soppa eller dagens pasta. På menyn är det mycket fisk- och kötträtter som ingår i klassiska måltider som pytt i panna, torsk med kokt potatis eller raggmunk med fläsk. Tips till alla vegetarianer är att kolla menyn innan ni går dit då vegetariskt alternativ inte finns varje dag.

MATSMAK

Dagens lunch serveras mellan 11:00- 13:00 med möjlighet till take away eller uteservering under sommarhalvåret. Välj mellan dagens vegetariska, kött eller fisk som serveras med säsongens primörer. I priser för 120 kr så ingår en salladsbuffé, bröd, kaffe och kaka.

Restaurangen ligger intill fina Mölndalsån där man kan blicka ut under sin lunch för att få en pause från den stressiga vardagen.

Coco Orangerie

Här serveras dagens fångst från vackra västkusten varje vardag klockan 11:30-16:00. Här är man medvetna om både hälsan oh miljön och arbetar därför med närodlade råvaror och mycket grönt på tallriken. Varje dag finns dagens fisk, kött och gröna.

Inredningen i restaurangen är modern och stilren. De har en härlig inglasad uteplats med bekvämligheter som soffa, kuddar och filtar.

Restaurang röda sten

Detta är en familjedriven restaurang i närheten av Majorna i Göteborg. Detta lunchställe serveras dagens lunch alla vardagar 11:30-14:00. Det finns alltid dagens kött, fisk och vegetariska.

Eftersom stället är familjedrivet så känns det genuint och härligt att gå dit. Dessutom är restaurangen belägen precis vid vattnet viket ger en fantastisk utsikt.

Sorellina

Välkommen till Italien!

Restaurangen är döpt efter lillasystern i grundarfamiljen som gillade mat, vin och att umgås med vänner. Just exakt det vill nu restaurangen ge till sina gäster. Restaurangen har högt i tak med modern inredning som ger en varm känsla. Man kan se köket när maten tillagas ut från restaurangen.

Dagens lunch serveras varadagar 11:00- 15:00 där man får välja mellan italienska klassiker som pasta och pizza.

JOS Hälsocafé

En hälsobar på Avenyn, Lindholmen eller vid domkyrkan. Här erbjuds hälsosamma och näringsrika luncher som sallader, wraps och poke bowls. Råvarorna är närproducerade för dig och för miljön.

Här kan du även äta ett gott mellanmål som smoothie eller rawballs.

Inredningen på dessa caféer är öppna och ljusa. Det finns uteservering och passar perfekt en varm ledig sommardag.