GUIDE: Bästa lunch i Malmö 2024

En bra lunch ska vara god, mysig atmosfär och prisvärd. Det tråkigaste som finns är när man satt sig ner för att äta och så sitter bordsgrannen lite för nära, personalen passerar lite för ofta, det är för högljutt, stolen är obekväm….ja, det finns mycket som kan gå fel. Men det finns också många ställen som är hemtrevliga och bekväma där man vill sitta kvar. Vi på mysigaste.se älskar att äta ute och har navigerat på Malmös krog- och restaurangutbud för att hitta de bästa.

De bästa lunchrestaurangerna i Malmö

South indian

En traditionell indisk restaurang som vi verkligen gillar. De har lunch varje vardag 11:00- 14:30 där man kan välja mellan olika alternativ som Chicken Biryani, Kurma eller Palak panir. Det går att beställa in parotta vilket är ett indiskt flatbread och givetvis Mango lassi.

De har fin inredning och högt i tak vilket ger en bekväm känsla för besökaren.

Café Ceder

En libanesisk restaurang i centrala Malmö. Lokalen har en varm träinredning med god tillgång till bord med både soff- och fönsterplats. Här satt vi kvar länge när vi besökte Café ceder.

Lunchmenyn är en blandning av libanesiska klassiker som taboulleh, mixtallrik och spett, och svenska lunchklassiker som bakad potatis, sallad med bröd och lasagne. Det finns med andra ord alternativ för de flesta kosthållningar och allergener.

SURF SHACK

Här hittar man Malmös bästa hamburgare, och deras kundrecensioner säger inte emot. Här lagar man hamburgare med lokala och ekologiska ingredienser. De är också mycket hjälpsamma med allergener och det finns gott om vegetariska alternativ.

Lokalen har härliga blå soffor och en ljus atmosfär.

Shiraz

Din persiska/iranska restaurang i Malmö som ligger nära Möllervångstorget.

Här bjuds det på klassisk persisk mat med ris, spett av olika slag, bröd och grillade grönsaker. De har öppet alla dagar inklusive söndagsöppet 11:00-23:00, så hit kan man gå för att äta lunch och sen återkomma till middag igen.

Atmosfären i restaurangen är luftig och ljus vilket leder in till goda samtal med sitt sällskap.

SMAK

En lunchrestaurang i Malmös konsthall ger roliga upplevelser och intressanta samtalsämnen. Konsthallen har konstant pågående och aktuella utställningar och de tycker att konst ska vara tillgänglig för alla. En riktigt trevlig och inspirerade miljö samt härlig restaurang intill.

Dagens lunch serveras måndag- fredag där det varje dag finns ett kött-, fisk- och vegetariskt alternativ.