GUIDE: Bästa lunch i Stockholm 2024

Har du inte hunnit göra matlåda? Dags för en pause från jobbet eller kvalitetstid med en familjemedlem? Oavsett hur dagen ser ut så behöver man äta lunch. I den stora staden Stockholm så finns det ett gott utbud av allt från vegetariskt, sallader, fiskrätter med mera. Det svåra kan vara att hitta ställen som är mysiga att sitta på. Tur att du hittat hit, vi hjälper dig!

Lilys burger

Som namnet avslöjar så står det hamburgare på menyn, med 60-talstema. Sätt ihop din egen burgare och välj mellan kött eller vegetariskt protein i din hamburgare. Många tillbehör so shakes, pommes, chicken nuggets finns att köpa till.

Restaurangbesöket är klart en upplevelse utöver det vanliga eftersom restaurangen är prydd med tavlor och prydnader från härliga 60-talet. Möjlighet till skön sittplats i soffa finns.

De har två restauranger varav en på Hornstulls strand och en på Södermalm. Vi har besökt den på Hornstulls strand och återkommit flera gånger.

The green queen

Plant based street food. Konceptet är inspirerat från Los Angeles där grundidéen är växtbaserad mat och dryck som dessutom är glutenfri. Här kan man äta burgare, quesadillas, kebab och sallader- helt växtbaserat. Perfekt för den som är vegan, äter glutenfritt, laktosfritt eller för den som vill testa något nytt.

The green queen ligger på Norr Mälarstand i nära anslutning till restaurangen Mälarpaviljongen dit man kan ta med sin öl och sätta sig vid vattnet. Restaurangen är liten till insidan och har öppet under sommarhalvåret. På deras mysiga utservering på hörnet finns det sköna soffor där man kan titta ner mot Norr Mälarstrand samtidigt som man äter och njuta av sommaren.

Nonni Sushi

Det bästa sushistället om du frågar oss! De serverar klassisk sushi, mammasushi, sashimi, varma rätter som bimpap, sallader och har alkoholrättigheter. Vi kan tipsa om deras veggie roll samt räksushi som syns nedan på bild.

Det ligger en restaurang i centrala Stockholm nära T-centralen och en i Solna där västra skogen är närmaste station.

Teatern

Här har 15 kockar som lagar olika typer av mat samlats på samma plats. Om sällskapet är sugen på olika saker så passar teatern perfekt. Exempel på rätter som finns är falafel, pizza, indisk street food och fisk. Snabbt, enkelt och opretentiöst.

Restaurangen ligger mitt i centrala Ringen centrum vid Skanstull och därav är det mycket liv och rörelse. Det finns bord utplacerade eller så sitter man på bänkar längst sidan av lokalen som är cirkelformad. En definitiv must-try!

La Neta

La Neta är en traditionell mexikansk taquería. Street food-känsla där man får lämna sin svenska tacos med gräddfil hemma.

Det finns naturligt gott om vegetariska alternativ eftersom man äter en del vegetariskt i kulturen, men även köttalternativ finns. Alla råvaror är av hög kvalitet och bröd samt såser är gjorda på plats. Man kan köpa en större rätt eller några mindre för ett bra pris.

Inredningen är av det enklaste slaget och hit går man för känslan samt den goda maten. La Neta har blivit väldigt populärt och finns nu på flera platser i Stockholm!