GUIDE: Mysigaste restaurangerna i Uppsala 2024

I denna lista så har vi samlat våra personliga favoriter av Uppsalas mysigaste och bästa restauranger. Atmosfären när det gället val av restaurang är lika viktig som maten i sig och atmosfären ska vara behaglig och inbjudande. Ett bra restaurangbesök ska vara hela kvällen.

The Loco

Denna restaurang är modern och täckt av unika inredningsdetaljer. I centrum av restaurangen är baren där man kan beställa vin eller drinkar. Framför baren står bord utplacerade med möjlighet till soffplats. Ljuset är dovt och lampor finns i olika färger vilket ger en härlig känsla.

Här serveras smårätter i form av tacos, flatbreads, fisk- och kötträtter med mera och man väljer själv hur många rätter man beställer. Tapas-känsla då man kan dela på maten.

The Loco serverar även lunch och ligger i centrala Uppsala på Smedsgränd 11.

Sushi 54

En storfavorit hos många av Uppsalas sushi-älskare. Trots att den ligger på Råbyvägen en liten bit utanför stan så kommer folk hit ändå för den fantastiska maten. Vi rekommenderar att testa deras poke bowl med tofu!

De lagar sin sushi från grunden på bra råvaror och är nytänkande i sitt sätt att laga. Det finns glutenfria, veganska och vegetariska alternativ.

Restaurangen ligger på ett hörn med fönsterväggar därav är det ett gott ljusinsläpp.

Tzatziki

Med ett guldläge intill ån i centrala Uppsala så går man ner för en källartrappa och där finns en god grekisk restaurang. Restaurang tzatziki är välkända för sin trevliga uteservering intill ån som är välbesökt under sommarhalvåret. Vi besökte restaurangen under vinterhalvåret och satt i den mycket mysiga källaren. Vita stenväggar, färgglada ljuslyktor och hemtrevlig inredning skapade en romantisk miljö.

På menyn serveras klassisk grekisk mat som grillspett, fyllda paprikor, fetaost med mera. Obs på denna restaurang kan man behöva boka bord för att få plats.

Paesano Italiano

Stans bästa pizza finns här! Italienska erfarna kockar arbetar i köket och brinner för det italienska sättet att äta pizza. Degen jäser i 48 timmar och grillas sen i 500 grader för att ge en fuktig och lätt pizzadeg.

Restaurangen ligger i stadsdelen Salabacke på Gröna gatan 5 och nu har de blivit så populära att snart öppnar det en till restaurang i centrala Uppsala. De har en mörkare inredning där baren är i centrum och man ser pizzan tillagas. Ett bra dejt-ställe.

Mimos

Uppsalas senaste tillskott på libanesisk mat hittar man i stadsdelen Årsta på Fyrislundsgatan 39L. Denna restaurang drivs av engagerade ägare som alltid är lika glada varje gång man kommer på besök.

Välj mellan vegetariskt, kyckling eller kött. Spett, biffar eller mixtallrik. Till alla rätter får man välja mellan bulgur, pommes eller ris och man får klassiska såsen som babaganouch, hummus, muhammara med mera. Man kan även välja att köpa smårätter i form av varm och kall meza. Det finns soppa och libarbröd för alla att ta och kaffe efter maten.

Inne i restaurangen finns soffplatser och trevlig inredning. Mimos har blivit populärt hos par, barnfamiljer och studenter.