GUIDE: Mysigaste restaurangerna i Stockholm 2024

Dags för en middag? I Stockholm så kryllar det av restauranger och det kan vara svårt att veta vilka som är de bästa. En middag är en stund för att samtala och knyta an till någon vi tycker om och därför tycker vi att atmosfären på restaurangen man går till är viktig. Härlig ljussättning, bekväma sittplatser, skön stämning inne i restaurangen och givetvis god mat. Vi har vimlat runt i restaurang-Stockholm för att här samla våra mysigaste tips!

Bistro boheme

TAPAS. En riktig favorit hos oss på mysigaste. Med inspiration från det centraleuropeiska köket serverar bistro boheme rätter som langos, räkor med aioli, haloumifries med mera. Här finns enligt oss stans bästa utbud av vegetarisk tapas.

Prova även deras välkända cava sangria! Förutom middag serverar de också brunch på lördagar och söndagar.

Skånegatan är en klassisk sommargata som gör sig bäst att sitta utomhus. Även inomhus så är det mysigt med mörk inredning och levande ljus för den som är tapas-sugen under vinterhalvåret.

Waan Thai

THAIMAT. Stockholms mysigaste thairestaurang hittar man vid S:t Eriksplan. Det bästa med waan thai är dess atmosfär och mysiga miljö. Restaurangen kryllar av färger, levande ljus och växtligheter. Restaurangen har en trevlig utegård och inomhus så finns det två våningar där det känns som en mindre labyrint att gå genom.

Det finns pad thai, currygrytor och en vegansk meny. Det finns även glutenfria alternativ och massvis av goda cocktail och mocktails att beställa.

Delibruket flatbread

PIZZA. Vattentornet från 1912 i Sundbyberg lades ned för många år sen men är ännu en av Sundbybergs viktigaste landmärken. I många år så stod vattentornet tomt tills Delibruket flatbread öppnade upp på tornets två första våningar- en napoleonsk pizzarestaurang.

Här får man en extraordinär pizzaupplevelse med ekologiska råvaror från grunden. Exempel på pizzor: Pepperoni, rödbetan och BBQ kyckling. Alla pizzor serveras på tvåvåningsfat redan uppskurna för att man ska kunna dela pizzor inom sällskapet.

MÄLARPAVILJONGEN

Intill Norr Mälarstrands promenadväg ligger Mälarpaviljongen och är den perfekta sommarrestaurangen. Här går det att dela en flaska vin tillsammans ihop med läckra fiskrätter, svenska köttbullar eller sallader. Veganska alternativ finns samt barnmeny. Restaurangen är HBTQI-vänlig.

Stämningen på restaurangen är god med personal som gärna rekommenderar deras favoriter från menyn. Borden är längst strandkanten eller ute på en plattform i vattnet. Här har vi blivit sittandes många sommarkvällar.

Under kastanjen

På ett torg i Gamla stan under ett stort kastanjeträd hittar man bistron Under kastanjen. Det som utmärker denna restaurang är den härliga och mysiga miljön runtomkring. En liten pärla mitt i stan där man kan komma undan från stadsruschen för att finna lugn. Hit gick vi som driver mysigaste.se på en av våra första dejter.

På menyn finner man svenska klassiker, hamburgare (som går att få både veganska och glutenfria), fisk och kyckling. Under kastanjen serverar även frukost.

Primo chao chao

En klassisk Italiensk restaurang med mysig miljö, god mat och som känns lyxigt men inte för propert. En varmrätt går på mellan 150kr-300kr ungefär.

De har restauranger på flera ställen i Stockholm bland annat på Södermalm, Östermalm och Liljeholmen. Vi har provat den på Södermalm och den var intim i sin känsla. Levande ljus på borden, nedsläckt belysning och trevlig personal. Absolut värt ett besök!