GUIDE: Bästa brunch i Göteborg 2024

Brunch är den perfekta kombinationen mellan frukost och lunch. Det är vanligt att äta på helgen och därför har de flesta ställen lördag- och söndagsöppet. Vill du ha glutenfritt, laktosfritt, bryr du dig om ekologiska råvaror, nyttig brunch eller att det är djurvänligt? Nedan listar vi de mysigaste brunch-ställen där alla kan hitta något som passar.

Breakfast Society

Caféet är Sydney-inspirerat frukostkoncept som endast håller öppet på helger. Lördagsöppet och söndagsöppet 9:00- 15:00. Det går att få delar av menyn glutenfri, laktosfri och vegansk.

För den som är ute efter en hälsosam frukost finns avokadomacka, smoothiebowl med svenska bär eller eggs royale. Klassiker som bananbröd och pannkakor med mera finns att välja mellan.

Sitt utomhus på deras uteservering eller inomhus och njut.

BRUNCHOTEKET

Göteborgs moderna brunch-ställe beskriver sig själva som stället med “comfort food”. Här håller man inte tillbaks för här går att äta frukost varje dag (!) mellan 9:00-17:00.

Kom hit för en frukost, mättande brunch eller varför inte en lunch? Här kan man få surdegsbröd med avokado, lax, kyckling eller ägg, sallader och brunchklassiker.

Finns på Linnégatan och Kungstorget.

Joe Farelli´s

Det Italienska och Amerikanska käket möts! Varje söndag dukas det upp en “all you can eat”-buffé för 295kr. Minipizzor, färsk frukt med mozzarella, pannkakor med bacon och club sandwish är några exempel på vad som finns med på buffén.

Stora som små, två eller fyrbenta alla är välkomna. Joe Farelli´s är drivs bland annat av en familj i Göteborg som inspirerats från egna erfarenheter att öppna restaurangen.

Finns på Avenyn. Adress: Kungsportsavenyen 12

NORDA Posthotellet

Restaurang Norda serverar alla dagens måltider inklusive brunch. Maten är västkustinspirerad med ekologiska råvaror efter säsong.

Brunch, bubbles and beats serveras lördag och söndag 10:45-16:00 och här tar man det lugnt. Myser i den stora matsalen med bekväma soffor och stora fönster. De har ljusslingor och härliga växter i lokalen som bidrar till den härliga atmosfären.

Brunchen har tre förrättsbufféer, man får välja en varmrätt och sen välja och vraka i den Amerika-inspirerade efterrättsbuffén.

Egg & Milk

Frukost, brunch och Bagles på Övre Husargatan 23 i centrala Göteborg.

Menyn innehåller ägg i alla dess former! Även milkshakes, pannkakor och bagles för att ta dig tillbaks till det Amerikanska 50-talet. Allt tillagas från grunden och alla ingredienser är lokalt framtagna och utan tillsatser

En vegansk meny finns.

Chuckoo´s nest

Välkommen till mysiga Chuckoo´s nest vid Lindpiren! I den hemtrevliga matsalen serveras en generös buffé med nybakat bröd och färsk frukt och annat gott som tillhör en klassisk hotellfrukost. Utöver buffén går det att beställa in färska rätter från frukostmenyn såsom omelett, gröt och nygräddade våfflor.

Snabbt WIFI. Brunchen håller öppet varje dag vardagar 7:30-10.00 och helgöppet 7:30-11:00. Take away är möjligt.

After work, middag och bar finns även att välja mellan på restaurangens takterass.

Snabbt WIFI. Brunchen håller öppet varje dag vardagar 7:30-10.00 och helgöppet 7:30-11:00. Take away är möjligt.