GUIDE: Bästa caféer för fika i Malmö 2024

Storstaden Malmö vimlar av caféer med fika och kaffe. En viktig fika-stund för oss har två ingredienser. En bra atmosfär som är avslappnad, trevlig ljussättning och bekvämlighet- mysigt helt enkelt! Sen så måste fikat vara gott, så klart.

Quoffee

Vid Gustav Adolfs torg finner man kaffebaren quoffee, som man kan gissa på deras namn är specialister på kaffe! Det finns veganskt, laktosfritt och gluteinfria alternativ i form av mat och fika.

Våningen ovanför finns ett coworking space med wifi där man kan hyra kontorsplats för att arbeta eller plugga.

Öppet vardagar inklusive helger!

Slottsträdgårdens café

En fika med utsikt över vackra slottsträdgården? Inte helt fel.

Till caféet tillhör en stor uteservering och servering i ett växthus. Miljön är viktig tycker de på slottsträdgårdens café och därför så tänker de på att deras fika ska vara närproducerat och på ekologiska råvaror. Därför så återvinner de även all plast, papper, glas och metall.

Här ingår mat, dryck och fika. Caféet är handikappanpassat, barnvänligt och hundar är välkomna!

Strand café

Beläget vid Västra hamnen på Västra Varvsgatan 57. Ett modernt, ljust och luftigt café och restaurang nära till hamnen. Här finns kakor, lunchmeny, glass, a la carte-meny och alkoholhaltiga alternativ. Generösa öppettider och öppet vardagar, lördag och söndagsöppet. Mycket av det som serveras är hemgjort.

De som driver strand café är måna om sina kunder och caféet vilket ger en härlig känsla när man besöker dem!

Kaffebaren på Möllan

Mysig och genuin liten kaffebar i centrala Malmö. Här kan man beställa en nyttig sallad eller toast, smoothiebowl eller iskaffe. Mjukglass, croissant och så mycket mer.

Stället ger ut hispter-vibbar med sin modernt avslappnade inredning och trevliga personal. Caféet är litet och känns genuint! Ett måste vid nästa malmö-besök. Obs caféet har en trappa till ingången.

Adress: Ystadsgatan 9

Systrar & bröder

På centrala Systrar & bröder vill man sitta kvar länge och prata. Det finns stearinljus på borden, gammaldags inredning som bidrar till den mysiga atmosfären.

De bjuder på frukost, lunch, fika, nybakat bröd och tårtor. De har morgonöppet varje dag och stänger klockan 15:00. Här finns glutenfria och laktosfria alternativ. Ta med dig hunden, barnet, mormor och studenten. Alla är välkomna!