GUIDE: Bästa caféer för fika i Göteborg 2024

“Swedish fika” är kanske en av de starkaste kulturtrenderna här i Sverige. En fika tas för att umgås med en vän, för att jobba någon annanstans än i sitt vardagsrum, för att mätta en hungrig mage eller helt enkelt stilla kaffe- och sötsuget. För oss har fika en viktig innebörd och därför vill man inte gå till vilket café som helst. Vi har provat caféer i Göteborg och valt ut de med godast bakverk, mellis, kaffe och maten att dela med oss av. Ha en mysig fika!

Bästa caféerna i Göteborg

Rosencaféet

Mitt i centrala Göteborg så finns välbevarade trädgårdsföreningen från 1800-talet. Parken har ett rosarium, ett växthus samt är fyllt av grönska vart man än tittar. En bra plats för avkoppling och kvalitetstid.

Rosencaféet är beläget inuti Trädgårdsföreningen. Vi som driver sidan var där en sommardag och drack en av de bästa chailatte vi provat och vegansk brownie. Citronpaj, morotskaka, chokladbiskvi, glass, lemonad, kaffe och mer fika finns också.

På deras hemsida går det att läsa om deras dagens lunch och a la carte meny.

Nöller

Espressobar Nöller i stadsdelen Haga bjuder på gott kaffe. De säljer espresso och allt annat kaffe som du kan tänka dig! Är man sugen på något till sitt kaffe så har de ett spännande fikautbud där några exempel är snickerskaka, mandelcookie och veckans hemlagade paj. Sallader, mackor och soppor finns också.

Ett modernt och down to earth ställe där det finns mycket vegansk och hälsosamma alternativ ett erbjuda för den som vill fika på ett klassiskt och samtidigt medvetet sätt.

Sitt ute längst Haga nygata och spana in den fina omgivningen medans du fikar.

Snövit konditori och servering

Detta konditori passar verkligen på en mys-lista för sin mycket bra belägna plats vid vattnet i Sannegården. På utsidan så ser caféet inte så skrytigt ut men därinne så finns det ett stort fikautbud! De serverar alltid dagsfärskt kaffebröd, bröd, tårtor, smörgåstårtor och småkakor.

Enklare lunch finns i form av sallader, bakad potatis och smörgåsar.

Sitt utomhus om vädret tillåter och njut av Göteborg! På vintern kan man sitta inomhus och titta ut genom lokalens stora fönster som inbjuder till samtal.

Berzelii café och konditori

På västkusten så är räkmacka ett måste och då är det hit man ska gå! Café Berzelii är nämligen kända för att ha Göteborgs godaste räkmacka. Det finns ett bredd fikautbud av tårtor, bullar och kondisbitar att välja mellan.

Sitt inomhus eller utomhus- båda är mysiga! Prata med en nära vän eller koppla upp sig mot caféets WI-FI.

Café Berzelii ligger på Wadmansgatan 16 i Lorensberg. Öppet Måndag- Lördag.

Eva’s paley

På grund av detta caféts generösa öppettider så kan man äta alla dagens måltider från frukost, lunch, mellis och middag. Allt från soppor, yoghurt med granola och kanelbullar går att välja mellan på Eva´s paley!

Atmosfären är luftig och inbjudande. Det finns en stor uteplats som tillåter alla väder och inomhus finns det generöst med sittplatser i mysiga fåtöljer och soffor. Fina kristallkronor i taket som ger ett skönt ljus och en trevlig känsla.

Adress: Kungsportsavenyen 39