GUIDE: Bästa brunch i Uppsala 2024

Sugen på en lyxig start på dagen? Då är brunch perfekt.

I Uppsala så trängs brunchställena med varandra! Var man än tittar så hittar man pannkakor, avokadotoast och eggs Benedict. Alla brunchrestauranger är dock inte lika bra. Här hjälper vi dig därför hitta Uppsalas godaste och mysigaste brunch!

Bästa brunchställena i Uppsala (och mysigaste!)

Jorden är blå som en apelsin

För den som är sugen på en annorlunda brunch så ligger detta brunchställe intill Fyrisån. Här finns det gott om konst eller möjlighet att ta en omgång schack. Lokalen har stora fönster och en enklare inredning.

Frukost och brunch är inspirerad från olika matkulturer. Prova att beställ deras Iranska brunchmeny innehållande melon, hummus, bröd och fetaost. Eller kanske den peruanska innehållande salsa, ceviche, koriander, sötpotatis och bönor? Här hittar du brunchmenyer från alla världens kök (och alla går att få veganska).

Melrose café

På Sysslomansgatan i centrala Uppsala så ligger Melrosé cafe som är populärt hos uppsalaborna. Detta är att bra alternativ för den som vill ha en näringsrik frukost/brunch då det finns utbud som acai bowl, laxbagles, chiapudding och mycket mer. Besökaren får välja tre saker på deras brunchmeny för en prisvärd peng.

Caféet har fulla alkoholrättigheter och serverar mat som lasagne, räksallad, kycklingsallad och toast hela dagen.

Atmosfären inne på cafét är mysig med soffplatser, trevlig inredning och möjlighet att sitta utomhus om vädret tillåter.

Stationen

På lördagar och söndagar klockan 12-16 så serverar Stationen sin ‘Le Brunch’ a la carte. Njut av pannkakor, klassiska äggrätter och en kopp kaffe.

Miljön inne på Stationen är mysig med mycket soffplatser och en varm inredning. På sommaren går det att sitta på deras uteplats mot Uppsala central.

Leijon Stenugnsbageri & Konditori

Leijon är vårt favoritställe! Här serveras nybakta croissant, frallor och bakverk. För den som är sugen på något fräscht så finns juicer, overnight oats, yoghurt med egenrostad granola och givetvis kaffe.

Bageriet ligger i Salabacke öster om Uppsala cirka 2 kilometer från centrum men är värt åkturen. Det finns också ett på södra sidan om Uppsala centrum i Rosendal. Brunch serveras lördagar och söndagar på båda lokalerna. Hoppas ni provar!

Klang market

Här dukas det upp till brunch lördag och söndag klockan 11:00-16:00.

Brunchklassiker som avokadomacka, laxbagel, äggröra och fattiga riddare finns på brunchmenyn. För den som är mer hungrig finns matigare alternativ från deras a la carte-meny som fish and chips, burgare eller tacos.

Klang market ligger centralt i Uppsala och har en stor vardagsrumsinspirerad lokal som inbjuder till samtal. De erbjuder utöver brunch även lunch, middag och afterwork med fulla alkoholrättigheter.

Botanika

På det mysiga hotell Botanika på Skolgatan i Uppsala så kan man få en trevlig frukostbuffé. Färskt bröd, yoghurt, ägg och egengräddade våfflor med tillbehör.

Brunchen serveras på bottenplan nära entrén i en stor ljus matsal. Det finns bord för små som större sällskap och på en TV-apparat brukar det sändas nyhetsmorgon. Under brunchen går det att arbeta med hjälp av restaurangens WI-FI. Hemmakänsla borta!